GIDA VE YEM KİMYASALLARI

TRİSODYUM SİTRAT

Görünümü: Beyaz, Kristal, Toz
Kimyasal Adı: 3-Hydroxypentanedioic Acid, 3-Carboxylic Acid, Hydrogen Citrate
Kimyasal Formülü: C6H5Na3O7
Ambalaj Şekli: 25kg torbalarda
Erime Noktası: 300 °C’ dir.
Kaynama Noktası: -

Tanımı ve Kullanım Alanları: Gıda endüstrisinde aroma, stabile edici ajan ve asitliği düzenleyici bileşen olarak, metal temizleme bileşimlerinde ise şelat ajanı olarak görev yapan sitrik asitin en önemli özelliği; sudaki çözünürlüğünün yüksek olması, lezzet üzerindeki olumlu katkısı ve yüksek şelat oluşturma etkisidir. Sitrik asit, çözelti içinde üç karboksi grubuna ait protonlarını kaybetmekte bu da sitrik asitin, asit çözeltilerinde tamponlayıcı etkiye sahip mükemmel bir pH kontrol aracı olmasına yol açmaktadır.

Sitrik asitin sodyum tuzlarından olan TriSodyum Sitrat, her canlı organizmada bulunan bir bileşiktir, bütün vücut hücrelerdeki kilit metabolik yolların bir parçasıdır. Ekşi meyvelerde, kivi, çilek ve birçok diğer meyvelerde yüksek konsantrasyonda bulunur. Ticari olarak Aspergillus niger küfünün, melası fermente etmesiyle hazırlanır.

Sitemizi kullanımınız veya ziyaretiniz sırasında çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez (Cookie) Politikasını incelemenizi rica ederiz. Sitemizdeki kullanımınızı analiz etmek ve içerikleri kişiselleştirmek için çerezlerin kullanımına izin veriyorsanız, lütfen "Kabul Ediyorum" seçeneğini tıklayınız.