BOYA VE YAPI KİMYASALLARI

ASKORBİK ASİT

Görünümü: Beyaz, kokusuz kristalimsi yapıda toz.
Kimyasal Adı: L-Ascorbic Acid
Kimyasal Formülü: C6H8O6
Ambalaj Şekli: 25 Kg Torbalarda
Erime Noktası: 190 °C dir.
Kaynama Noktası: 520 °C dir.

Tanımı ve Kullanım Alanları: Askorbik asit; beyaz veya hafif sarı renkte, kokusuz kristalimsi yapıda bir madde olup suda tamamen çözünürken, etanolde biraz çözünmekte, dietil eter çözeltisi içinde ise hiç çözünmemektedir. Askorbik asit, genellikle pH kontrolü amacıyla bir asit düzenleyici olarak kullanılmasına rağmen, gıda ürünlerinde asidik bir tat vermektedir. Bira endüstrisinde antioksidan olarak kullanılan askorbik asit; bulanıklığı engelleyerek biranın raf ömrünü iyileştirmekte, et endüstrisinde rengin sürdürülmesi ile ilgili olarak koruyucu görev yapmakta iken, fırıncılık endüstrisinde geliştirici ajan olarak, meyve pulp ve sularında ise renk solmasını önlemek amacıyla kullanılmaktadır. Bunun dışında tereyağı, donmuş yumurta ürünleri, toz ve konsantre süt, donmuş patates vb. ürünlerde bunlara benzer görevler yapabilmektedir.

Sitemizi kullanımınız veya ziyaretiniz sırasında çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez (Cookie) Politikasını incelemenizi rica ederiz. Sitemizdeki kullanımınızı analiz etmek ve içerikleri kişiselleştirmek için çerezlerin kullanımına izin veriyorsanız, lütfen "Kabul Ediyorum" seçeneğini tıklayınız.